zaterdag 17 februari 2007

COLON 0    Col√≥n, Panama
Na een mooie dag zeilen is het prachtig aankomen in Colon. Grote schepen overal. Het ziet er imposant uit, maar schijn bedriegt. We werden "vriendelijk" begroet door mensen met opgestoken middelvingers. Na een beetje aandringen hebben we een plaatsje in de jachthaven kunnen veroveren. Geld smeert het wiel in Zuid Amerika.

Na een tijdje ankeren moesten eerst de boodschappen worden gedaan. Iedereen had ons al geadviseerd alleen met de taxi tegaan met de deuren op slot. Absoluut niet gaan lopen. Nou we kwamen dan ook ogen te kort, wat een onbeschrijvelijke armoede en criminaliteit. Op elke hoek militairen met kogelvrije vesten. Rambo was nog licht bewapend vergeleken deze gasten.


Mensen waren bijzonder vijandig en bleken een hekel te hebben aan elke blanke. We voelden ons dan ook niet echt op ons gemak in deze stad, wat eigenlijk een groot getto is.

Veel te zien buiten de getto's is er niet en we hebben dan ook zo snel mogelijk een agent gehuurd voor de tocht door het Panama Kanaal.
Al met al viel het best mee, we moesten een weekje wachten. Autobanden en lijnen konden we huren en werden ook netjes in de jachthaven afgeleverd. 

Ook hier komen we weer vrienden tegen Joop en Ans van de Joann. We waren ze de laatste keer in Curacao tegengekomen. Ze gaan een weekje eerder door het Kanaal dan wij.

25.02.07 wordt dan de dag dat we door het Kanaal gaan. Pim ziet er een beetje vreemd uit met al die autobanden, maar schijnt noodzakelijk te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.