woensdag 14 december 2005

Atlantische oversteek Las Palmas - St. Lucia


15 december 2005 | Door: 
 0    Madrid, Spanje

Atlantische oversteek Las Palmas - St. Lucia
De spanning op steiger 18 gaat behoorlijk oplopen. Hyperdino en El Corte Inglais maken overuren om de boodschappen overal te bezorgen. Ik doe daar natuurlijk
driftig aan mee en heb zolangzamerhand voor een half weeshuis aan boord.
Volgens Hans moet ik er echt mee gaan stoppen maar elke keer zie ik wel weer wat.

Ook de watersportwinkel aan het begin van de jachthaven heeft het vreselijk druk. Iedereen heeft een soort van veiligheidscontrole gehad van iemand van de ARC en moet nog spullen bijkopen. Wij ook wat lullige dingetjes waarvan we ons afvragen of het wel zin heeft of omdat het alleen is om de watersportwinkel te sponseren. Maar goed alles zit er op en aan met nog een week te gaan.

Het is zaterdag ochend en we hebben net een laatste briefing gehad over de oversteek.
Iedereen had een beetje gedacht dat de ARC het nog over een bepaalde route zouden hebben maar het ging alleen over het weer (ook belangrijk) Er liggen wat orkanen op de Atlantische maar nog wel behoorlijk uit de buurt. Nou daar knappen we van op jongens. Iedereen staat al stijf van de zenuwen.
Die hele briefing stelde eigenlijk niet voor.
We gaan vanavond nog wel even lekker uit eten want dat is voorlopig de laatste keer.

DE START op 20.11.05

De start is om 13.00 uur. Koning van Spanje is aanwezig dus zal even flink naar hem zwaaien.
We zijn wel gespannen maar al met al vallen de zenuwen best mee. Zit meer over het eten in dan over die hele grote oceaan. Het is 11.00 uur en er liggen al behoorlijk wat boten voor de startlijn te dobberen. Wij gaan pas om 12.30 vroeg zat.

12.30 daar gaan we dan richting startlijn. We zwaaien nog naar iedereen die we de afgelopen weken hebben leren kennen, maar vanaf nu zijn we de eerste 20 - 24 dagen op onszelf.
Na de startlijn willen we de zeilen eruit hijzen maar mijn god wat nu de autopilot doet het niet. 10 x gecheckt van de week maar nu doet hij het echt niet.
Terug dat is de enigste optie. Geprobeerd de ARC op te roepen,  we zijn dus pas een kwartier onderweg en er is gewoon niemand meer te bereiken. Ongelooflijk. We dubben nog een beetje maar het kan echt niet anders, we moeten terug. Wat een klote begin van de overtocht.

Aangelegd  aan de steiger, alle telefoonnummers van de ARC , maar nee niemand neemt op. Wij naar de watersportwinkel maar die is natuurlijk dicht, het is zondag. Gelukkig ziet Hans toch nog een man zitten in de winkel en hij doet nog open ook. Een nieuwe autopilot dan maar kopen, wat moeten we anders. Korting kregen we niet meer want de ARC was al gestart. Ook geen monteur op zondag, dus Hans gaat het zelf doen.
Eindelijk om 22.00 zit alles erop en het werkt. We besluiten dan maar gelijk te vertrekken. In het donker is dat niet leuk maar we hebben toch al een behoorlijke achterstand opgelopen. De autopilot moet ook nog even in de haven gecalibreerd worden.

Het is 23.00 uur en daar gaat de Pim helemaal ALLEEN van start.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.