dinsdag 26 mei 2015

Onderhoud

Zijn inmiddels begonnen aan een lange lijst met onderhouds-dingen. Genua is eraf en even keurig in een zeiltas opgeborgen, het oprol gedeelte moest uit elkaar, nieuwe lagers en zo.
De plaatselijk technicus/wizzard zou dat allemaal wel even fixen. Hij wist precies hoe dat ding in elkaar zat en had het al diverse malen gedaan. Jullie voelen hem al aankomen, dat was het dus niet!!. Kraken en piepen was het resultaat met als antwoord , zo hoort het. Hans heeft hem zelf  uit elkaar gehaald en alle lagers en ringen weer op de juiste plek :-) geïnstalleerd en geruisloos nu, zoals het hoort.



 Lijkt allemaal eenvoudig maar onder deze zon valt dat soms niet mee. Lijnen moeten vervangen worden, er zit een beetje erg veel rek in nu. De joon zag er echt niet meer uit na zoveel jaren zon dus die heb ik afgeschuurd en geverfd. Wasmachine deed een beetje vreemd, dat kunnen we niet hebben natuurlijk dus uit elkaar en loopt weer als een zonnetje. Nieuwe accu's geplaatst. Oude accu's nemen ze hier graag terug en daar krijg je wel 1.25 voor hahahha Werken gewoon de lijst af.

Uiteraard doen we ook nog leuke dingen :-) Naar een bruiloft geweest, goh wat een gastvrijheid en vriendelijkheid.

Karren elke dag op de scooter wel even ergens naar toe en af en toe een biertje drinken met vrienden hoort er ook bij.

Verder geen bijzonderheden aan deze kant.





2 opmerkingen:

Nautilus zei

Zijn een Bellgisch gezin met 2 kindjes voor het moment intens aan het genieten van Fiji en aan het twijfelen om door te varen naar Azie via Png, micronesie enz...
Zo velen raden het ons af om verder te varen. Zeggen dat we het mooiste hebben gehad en beter nu kunnen stoppen moesten jullie tijd hebben ons mail adres is nautilusatsea@gmail.com

Unknown zei

Stuur je een mail

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.