zaterdag 16 november 2013

Tijd om te gaan

De plannen zijn voor nu even veranderd, de reis naar de Pacific gaat wel door, maar op een later tijdstip.

Naar de Filipijnen op dit moment is geen optie. Het plan was Palawan en dan oversteken naar  Cebu en Leyte en van daaruit naar Palau.  Dat gebied is door die vreselijk tyfoon grotendeels verwoest.

 Je zou kunnen overwegen er toch naar toe te gaan om eventueel wat hulp te bieden in de vorm van eten.  Dat is natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat en om daar te gaan ankeren met in hun ogen een hele dure boot terwijl de mensen geen huis meer hebben, voelt niet goed.

Om een poos hier of een langere periode in Borneo te blijven is iets te veel van het goede. Hebben geen zin om enkele weken op de rivieren te varen, daar zijn wij niet geschikt voor :-) We hebben besloten toch in beweging te komen en as dinsdag op ons gemak te vertrekken naar Penang  en  daarna voor 2 mnd naar Thailand.  Als je al een hele tijd onderweg bent maakt dat ook eigenlijk helemaal niets uit.We gaan niet in 1x naar Penang dat hebben we tweemaal gedaan en is niet echt bevallen. Gewoon elke avond een ankerplekje en slapen, we hebben tenslotte geen haast.

Verder gaat alles hier gewoon z'n gangetje.          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.