zondag 19 augustus 2012

LangkawiPositie 06.12.01 N - 099.44.82 O


Vrijdagochtend heel vroeg vertrokken uit Chalong voor de 60nm naar Rok Nai.

De weersvoorspelling was prima 15-20kn west. Dat duurde  maar een paar uur, daarna viel de wind bijna weg en draaide naar het zuiden. Stuk minder dus. 
De zee was niet echt vriendelijk ondanks dat het vrij rustig weer was geweest. Deining van ca. 1.7 meter, niet echt heel spannend, maar zonder wind altijd erg oncomfortabel. 

Bij aankomst in Rok Nai waren tot onze verbazing alle ballen bezet. Het is prima ankergrond dus anker laten vallen en we lagen gelijk vast.  Redelijk op tijd naar bed want de volgende dag weer vroeg op. Om 00.30 schrokken we alle twee wakker, regen en zo'n 40kn wind. 

Iedereen in baai alle lichten aan en met 
schijnwerpers loeren of alles goed ging. Wij ook dus.  Na 1 1/2 uur kalmeerde alles en weer terug naar bed tot om 5.00 het anker alarm afging. Weer eruit gesprongen maar niets aan de hand. De wekker stond op 5.45 dus het had geen zin meer om nog even te gaan liggen. Tjonge wat een waardeloze nacht.

De planning was Koh Butong eilanden maar het weer was gewoon slecht, dreigende zwarte wolken waar meestal veel wind uitkomt en veel, heel veel regen.
We hadden geen zin om nog zo'n nacht bij een eiland te liggen onder die omstandigheden dus hebben de koers verlegd en in 1 streep naar Langkawi.
Veel zeil durfden we niet uit te gooien, dus de motor erbij. 70nm is eigenlijk net een beetje lang voor een dagtocht  om voor donker binnen te zijn. 


Om 19.30 echt net op tijd waren we bij het kanaaltje voor Telaga Marina pffff.

We zijn hier om de koffie op te halen. Die is er ook wel en staat bij customs.
De Ramadan in afgelopen maar we wisten niet dat die gasten gewoon van 15.8 tm 25.8 dicht zijn. We moeten dus op rantsoen om die tijd te overbruggen.
Een aantal mensen hebben behoorlijk de pest in hier want als je weg wilt kan je ook niet uiklaren. Typisch Maleisisch omdat niet even aan te kondigen. Een briefje kan toch niet zo moeilijk zijn.

Dat wordt een weekje Telaga maar we zullen ons wel vermaken.


   3 opmerkingen:

FranciscaF zei

Misschien geen ideale reis, maar een prachtig reisverslag voor de hardwerkenden! Xx Francisca

Eric van Kampen zei

Om te lezen is het hartstikke leuk, als het achter de rug is was het weer een belevenis. Alleen als je er midden in zit is het minder. Groetjes Joyce & Eric

Eric van Kampen zei

Om te lezen is het hartstikke leuk, als het achter de rug is was het weer een belevenis. Alleen als je er midden in zit is het minder. Groetjes Joyce & Eric

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.