zondag 21 januari 2007

CARTAGENA COLOMBIA 1    Cartagena, ColombiaOp 21 januari vroeg in de ochtend na een ruige rit zijn wij na drie dagen eindelijk in Colombia. Deze zee staat bekend als een van de vijf slechtste zeeen ter wereld. Door oververmoeidheid zijn wij waarschijnlijk in de baai de verkeerde kant op gevaren en liepen vast.
De havenpolitie kwam ons te hulp en heeft ons losgetrokken en naar de ankerplaats voor Club Nautico gesleept.
De volgende ochtend stond onze Duitse agent Manfred al klaar om onze papieren te regelen en havenmeester John had ook nog een plekje voor ons in de jachthaven.

Bijzondere ervaring aanleggen in de haven. Een duiker maakt de lijnen onderwater vast. Club Nautico is een hele gezellige jachthaven meer een soort verenigingsclubje. Alles gaat op de bon en iedere woensdag tijdens happy hour is het dan pay day. De mensen zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam 
Cartagena is een prachtige oude stad met heel veel bezienswaardigheden.

Wij hebben de kerk van Pedro Claver (bevrijder van de slaven)bezocht. Ze zijn in Colombia erg gelovig we hebben dan ook nog een processie gezien. .'Nachts hebben we een rondleiding per koets gedaan. De oude stad bezocht en natuurlijk ook de kroegen met heel veel salsa. Na 1 1/2 week zijn wij veel te vroeg weer vertrokken. Hebben spijt dat we er niet langer zijn gebleven. Onze volgende stop zijn de San Blas eilanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.