maandag 28 januari 2013

Moeilijk moeilijk, discussie op de Pim

We hadden de beslissing genomen om terug te gaan naar de Pacific. Na een tijdje ben ik toch gaan twijfelen.
We zijn er al 2 x geweest, hebben het heel erg leuk gehad, maar dat kan dus gaan tegenvallen. De route geeft toch ook wel problemen, ik bedoel qua tijd. Veel wachten  in verband met orkaan seizoenen en dat meestal in Atoll's wat toch erg primitief is. Terug naar New Zealand of Australia willen we absoluut niet dus dan moeten we dezelfde weg terug. Dat wordt dus meer een uitstapje van 2 jaar met zo'n 12000 nm te zeilen

Hans wil absoluut nog 1 grote tocht doen en na avonden van discussie/overleg vind ik, ja wie ben ik :-)  een mooie optie Filipijnen - Taiwan en dan door naar Japan. Van daaruit kunnen we dan beslissen of we de mega overtocht naar Hawai  4000nm en dan  Mexico 3000 nm gaan doen. Daarna kunnen we afzakken en door het Panama Kanaal richting Suriname om tenslotte in Patagonië uit te komen.

Een ander optie is Indonesië - Zuid Afrika. Ik zie dat helemaal niet zitten maar we zeilen met z'n tweeën dus Hans moet dat maar even laten bezinken. Hier heeft hij dan alle tijd voor want het is al bijna februari en qua tijd zijn we dus nu te laat maar dat geeft niet. Het AIS systeem moet ook nog geleverd worden.

Hebben  nu zo'n 11 maanden om in de Filipijnen te komen en dat is wel erg lang om rond Maleisië Borneo te hangen.

Hebben het nog steeds erg naar ons zin hier en weer 2 maanden terug naar Thailand om de tijd de doden:-)
is ook  niet echt een straf.

In Penang is op dit moment echt een leuke  tijd met van alles te doen. De Thaipusam, een Hindu Festival van 3 dagen,  heel spectaculair en op 10 februari het Chinees Nieuwjaar wat een heel groot feest zal worden.


Verdorrie de wasmachine heeft het begeven. Het model smal/hoog is hier dus niet te koop. Iemand een tip?


1 opmerking:

FranciscaF zei

Goh, jullie komen er vast goed uit! Ik verheug me alweer op het vervolg! Xx Francisca

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.