zondag 8 april 2007

Galapagos San Christobal 2    Gal├ípagos, Ecuador

Op 8 april 2007 zijn wij dan na een tocht van 8 dagen aangekomen op de Galapagos. Best snel als je de anderen hoort over 10 tot 12 dagen. We hebben alles gehad, wind uit de verkeerde hoek, geen wind en stroom tegen. Maar verder prachtig weer. In de nacht van de 7e op de 8e gingen we over de evenaar op 00.18 uur, best iets speciaals en dan nog wel op 1ste Paasdag ook.

Hier liggen eigenlijk alleen maar boten die ook naar de Markies gaan, dus het heeft wel iets met elkaar. Enorm veel zeeleeuwen hier en grote schildpadden. We zagen ze op andere boten liggen en dachten dat wij eigelijk iets te hoog waren maar vannacht hadden we onze eigen zeeleeuw op het dek die heerlijk naast ons slaapkamerraam lag te slapen. Tien keer was wakker geweest van zijn gesnurk maar wel heel erg bijzonder, waar maak je dat mee. Ze zijn erg lastig met het verstrekken van vergunningen. Joop en Ans hadden maar vijf dagen gekregen, dus Jose werd ineens de Kapitein en met een oogverblindende glimlach kregen we 10 dagen hier op San Christobal en 5 dagen in Santa Cruz waar we het Darwin Centrum willen bezoeken.

11.04.07.
Die ene zeeleeuw zijn er drie geworden en ze liggen gewoon de hele dag op de boot. Zijn helemaal niet bang en heel vriendelijk. Het enige probleem is dat ze niet zindelijk zijn, dus Hans blijft boenen. Morgen gaan we naar de punt van het eiland naar de leguanen kijken en reuze schildpadden.

19.04.07 Santa Cruz
We liggen nu in Ayora een wat groter eiland dan San Christobal. We willen in ieder geval deze week nog even naar het Darwincentrum en echt de allerlaatste boodschapjes nog doen. Haast hebben we niet echt gemaakt. We hebben nu begrepen dat de El Nino tot nul is afgenomen en de overtochten naar de Markies weer goed te doen zijn. Paar weken geleden zijn er toch een aantal boten geweest die zoveel wind en stroom tegen hadden, dat een paar van hen terug zijn gegaan naar Galapagos. De planning is nu zaterdag of zondag aan de tocht te gaan beginnen.
We mikken tussen de 21 en 24 dagen. Hebben geen last van zenuwen of iets dergelijks, zo slecht als de Atlantische kan het toch niet worden denken we maar.

Hoop dat we nog wat leuke foto´s in het Darwincentrum kunnen maken en nog op de site zetten.
Vanmiddag naar het Darwincentrum geweest. Denk dat 13.00 uur niet echt handig was. De schildpadden en leguanen hadden de moed op gegeven vanwege de hitte en lagen in coma en wij eigenlijk ook. We hebben de ene sigaret na de andere opgestoken om de insecten van ons lijf te houden. De botanische tuin plus insecten hebben we dan ook maar overgeslagen. Het is een mooi park voor de echte natuurvorsers maar aan ons is het niet echt besteed. Maar goed we zijn er geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.